Afscheidswedstrijd van PEC Zwolle-icoon Bram van Polen raakt harten van fans

Afscheidswedstrijd van PEC Zwolle-icoon Bram van Polen raakt harten van fans

Afscheidswedstrijd van clublegende Bram van Polen

Het was een avond vol emotie en herinneringen in het uitverkochte MAC3PARK stadion toen PEC Zwolle hun seizoen afsloot met een wedstrijd tegen FC Twente. Deze wedstrijd stond helemaal in het teken van de afscheid nemende aanvoerder en clubicoon Bram van Polen. Al voor de aftrap was het duidelijk dat deze avond meer zou zijn dan een gewone voetbalwedstrijd.

Emotionele eerbetonen

De sfeer in het stadion was geladen. Fans hadden zich in groten getale verzameld om hun steun en waardering te tonen voor van Polen. Vier indrukwekkende spandoeken met de beeltenis van de aanvoerder waren te zien op de tribunes. Daarnaast kregen de fans een op maat gemaakte sjaal uitgereikt, een tastbare herinnering aan hun clubheld.

Een veelbelovende start

De wedstrijd begon met een opvallende actie van PEC Zwolle. Filip Krastev, een van de uitblinkers van het seizoen, kwam bijna tot scoren maar zijn schot werd gekeerd door doelman Przemyslaw Tyton van FC Twente.

Toch bleef het in de eerste helft spannend zonder doelpunten aan beide kanten. De toeschouwers, ruim 14.000 in totaal, hielden hun adem in bij elke aanvallende poging van hun team.

Tweede helft vol actie

De tweede helft bracht meer spektakel. Lennart Thy, altijd een gevaar voor de tegenstander, kwam dicht bij een doelpunt maar het geluk was niet aan zijn kant. Het was daarna FC Twente die de leiding nam via een doelpunt van Daan Rots. Dit doelpunt was omstreden vanwege een vermeend overtreding op een PEC-speler, maar de scheidsrechter, Higler, stond het toe.

Aan het einde van deze intense wedstrijd kwam PEC Zwolle toch nog op gelijke hoogte. Een vrije schop van Anselmo Garcia Mac Nulty belandde in het doel en de hoop leefde weer op bij de supporters. Maar die hoop werd al snel de kop ingedrukt toen FC Twente een penalty kreeg toegewezen. Ricky van Wolfswinkel nam zijn verantwoordelijkheid en zette de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het was een klap in het gezicht voor de thuissupporters.

Een waardig afscheid

Op het veld was het echter duidelijk dat deze avond vooral in het teken stond van een waardig afscheid. In de 89e minuut werd Bram van Polen gewisseld. Onder luid applaus en een staande ovatie van het publiek verliet hij voor de laatste keer als speler het veld. Het was een moment dat hij en de supporters nooit zullen vergeten.

De eindstand, 1-2 in het voordeel van FC Twente, leek er even niet toe te doen. Het eerbetoon aan een clublegende was belangrijker dan het resultaat. Van Polen, die zijn hele carrière bij PEC Zwolle doorbracht, heeft zijn stempel gedrukt op de club en zal altijd een speciale plaats behouden in de harten van de fans.

Opstellingen en bijzonderheden

De wedstrijd kende een aantal opvallende momenten naast de emotionele afscheidsscènes. De scheidsrechter van dienst, Higler, deelde gele kaarten uit aan Lam en Van den Berg van PEC Zwolle en Hilgers van FC Twente. Beide teams begonnen met sterke opstellingen, maar het was duidelijk dat deze avond vooral in het teken stond van één man: Bram van Polen.

De fans en de club zullen deze avond nog lang herinneren. Het was een waardig afscheid van een groot sportman en een avond vol mooie momenten, ondanks de uiteindelijke nederlaag. PEC Zwolle sluit hiermee een hoofdstuk af, maar de herinneringen aan Bram van Polen zullen altijd blijven leven.

Schrijf een reactie ( Alle velden zijn verplicht )