3Terug

Verslag wedstrijdteam van het jaar (1e wedstrijd).

Op d.d. 19 april mocht het Hengelsport Centrum Purmerend/Maver/Sensas team aantreden. De wedstrijd werd vervist in het Aarkanaal, een moeilijk en secuur wedstrijdwater. De na-selectie vissers onder ons zijn beter bekend met het water. Omdat in het verleden door de NVVS i.v.m. nationale selectie hier veel gevist werd. In het voor en najaar kun je in dit water uitstekende voorn vangsten realiseren. Tijdens de training, en door te kijken bij andere teams, kwamen wij erachter dat de voorn niet op dreef was. De voersamenstelling moest dus aangepast worden. Tijdens deze training werd door Ron Barteling goed gevangen, maar Ronald Nannings moest wederom in het stof bijten. Tijdens de training gebruikte wij voer van Sensas op basis van Canal en Etang. Met name Etang bracht de brasem aan het azen, zodat wij als team besloten om daarmee verder te gaan.

Bij de wedstrijd mocht gebruik worden gemaakt van ver de vase, Ronald zorgde er voor dat deze op tijd werd afgeleverd. De teamsamenstelling van HCP/Maver/Senasas; Ronald Nannings (captain), Ron Barteling, Kees, Okxs, Maarten Weel en Ben van Eck. Op papier een doorgewinterd allround team met veel viservaring en kunde. Met name van Ronald Nannings mocht wat verwacht worden, hij vist immers al 3 jaar bij de internationals. Ron Barteling had een uitstekend debuut tijdens het NK korpsen 2002, en kreeg wederom de kans om zich te bewijzen. Door de nieuwe Maver pakken, Sensas foudralen en tassen was het voor het team qua uitstraling allemaal goed geregeld, alleen nu de vis nog.  

Het team van Lasebo had de zaakjes prima georganiseerd en zorgde voor een hapje en een drankje. Tijdens de loting kwam naar voren dat Ronald in het eindvak zat. De sector waar goed vis werd gevangen tijdens de training. Ron zat in het beginvak, Ben zat in het B vak, Kees zat in het C vak en Maarten in het D vak. Ronald zat naast Ben Brouwer een gelouterd international, in het verre verleden WK finalist en medaillewinnaar. Ron zat naast twee internationale cracks Gerrit Kleiboer en Frans Pijnenburg. Ben zat naast meervoudig WK deelnemer en international Dieter Friederichs. Maarten zat naast meervoudig WK deelnemer en international Joop Janssen. Kees Okxs had een WK jeugddeelnemer naast zich geloot. Kortom genoeg sterren in de buurt om in ieder geval goed te gaan vissen.

De wedstrijd begon en de vis was niet erg bereidt om eens lekker te gaan bijten bij Ronald. Ron had maling aan het sterren gezelschap in zijn vak en ving gelijk een dikke brasem. Ben had het slecht met Dieter, want die ving binnen een kwartier 3 dikke brasems. Maarten had ruzie met zijn materiaal de vis en zichzelf, hetgeen resulteerde in weinig vis. Kees had het zwaar met een WK jeugdlid. Ron ging echter prima door met het vangen van vis, en liet zien dat hij de trainingssessie’s met Ronald goed had begrepen. De buren van hem waren bijna de wanhoop nabij, want zij vingen alleen kleine vis. Ronald wist echter 2 mooie brasems te verspelen, hetgeen bij iedereen gebeurde over het gehele parcours. Dit kostte Ronald wel een plaats bij de top 3. Maarten maakte het helemaal bont door maar liefst 8 dikke brasems te verspelen in korte tijd. Kees en Ben waren in een mineur stemming omdat ze van alle kanten klappen kregen. Del Wolters, ook meervoudig international zat lekker te vangen op de kopplaats van de sector van Ron.  

Na weging bleek kwam de volgende uitslag uit de koker.

1e        Team Maver/Mondial.

2e        Team Browning/Mondial.

3e        Team WK Jeugd.

4e        Team Vlemmix.

5e        Team Lasebo/Shimano.          

6e        Team HSV Brummen.

7e        Team Hengelsport Centrum Purmerend/Maver/Sensas.

8e         Team Ultimate.

9e         Team ABU/Evezet.

10e      Team Limburg.nl

De resultaten op een rij; Ronald had een 8 in de sector, Ron had een keurige 5, Kees had een 5, Maarten een 8 en Ben had een 9 in de sector. Del Wolters was winnaar met een vangst van maar liefst 21.800 gram. Na evaluatie kwamen wij erachter dat een aantal zaken wellicht verbeterd moeten gaan worden, dit om een beter resultaat te verwezenlijken. Maar we moeten niet vergeten dat 70% van alle topteams in Nederland bij dit toernooi vertegenwoordigd zijn.

Toch waren er kleine lichtpunten, door bijna elk teamlid (behalve Kees) werd in ieder geval één buurman verslagen. Ron Barteling blijkt dé revelatie van klassiek wedstrijdvissen in Nederland te zijn, terwijl Maarten en Ronald van topper tot tobber zijn geworden. En Kees blijkt toch een dagje ouder te worden. Ben had kennelijk te veel naar zijn feedertopje gekeken… In elk geval kunnen we weer aan de bak op 9 juni in de Hoge Vaart, waar toch echt meer verwacht van ons kan gaan worden. Het water is 2,5 meter diep, 30 meter breed en heeft een goed brasem en voorn bestand. Het team HCP/Maver/Sensas zal zijn best doen om in ieder geval te proberen bij de eerste 5 te eindigen.

Ronald Nannings.

 

5 Top