3Terug

Verslag Koppelwedstrijd H.C.P. 2003.

Zaterdag 27 September was het weer een drukte van jewelste bij Hengelsport Centrum Purmerend voor de loting van alweer de 4de karperkoppelwedstrijd in de Simaja karperput te Scharwoude.Twintig koppels stonden weer te dringen om als eerste hun lootjes te trekken zodat ze alvast konden gaan op bouwen voor de gezelligste, natste, winderigste en koudste karperkoppelwedstrijd van het jaar.

Helaas lieten Jorgen en Lucien dit jaar verstek gaan doordat Jorgen een Frankrijksessie gepland had op dezelfde datum maar voor de rest waren er weer veel oude bekenden.Na het trekken van de lootjes en het in ontvangst nemen van een zak pallets beschikbaar gesteld door “The Carpcollector” toog iedereen in rap tempo naar Scharwoude om daar door Nico, de Nestor van de karperput, ontvangen te worden en naar de plaats te worden gewezen. Enkele deelnemers maakten van de extra tijd nog even gebruik om bij het restaurant een versterking tot zich te nemen en toen ook de Volendamse broers Tol en Tol precies op tijd de pont overkwamen kon Mandy de startbrul geven.

De vangsten kwamen dit jaar vrij traag op gang zodat onze juniormeter Brain (Korda) Schijf na enkele rondjes tevergeefs zijn diensten te hebben aangeboden al vrij snel naast vader Co (Korda) Schijf in slaap viel. Ook Kimberley (dochter van Jan en Kitty) legde na enkele vergeefse rondjes met Brain haar oor te rusten in het kleine koepeltentje. Richard en Ricus hadden al snel hun eerste centimeters verdiend toen direct na aanvang de kippenpootjes gaar waren en ook de familie Sijahajatula (probeer die naam maar eens snel uit te spreken) liet de heerlijkste geuren van de BBQ komen. Maarten en Richard hielden de hele nacht open huis zodat de controleleiding regelmatig in hun tent te vinden was vanwege de koffie, erwtensoep en de broodjes warme worst (dat waren weer veel bonuscentimeters). Al snel begon de nacht en ging er hier en daar een pieper zodat zowel Brain als Kimberley weer met meetlat en weegschaal in de weer moesten. Leo en Dirk vonden het verstandig om s’nachts de plu van Dirk te draaien omdat de wind wat kwam opzetten alleen vergat Leo waar hij de haring van Dirk had gelaten. Daar kwam Dirk overigens na 20 minuten in het donker zoeken pijnlijk achter toen hij weer op zijn stretcher ging zitten. Christien en Bill, het broer en zus koppel, waren overigens goed van sart gegaan en namen al snel met drie karpers de leiding. Helaas Christien, hardlopers zijn............Frits en Co, de winnaars van vorig jaar, kregen ook de eerste vis op de kant. Op dat moment met 5 kilo de zwaarste vis waardoor zoon Brain nog trotser aan zijn meetrondes begon.Bij Arie Stapper zat het ook niet mee. Ving hij het weekend ervoor nog tijdens een witviswedstrijd een karper van 3 kilo op zijn 13 meter vaste stok, dit weekend hield eerst zijn broer hem uit zijn slaap met de vele sms-jes die hij verzond en ontving en of dat nog niet erg genoeg was gaf zijn broer ook smorgens de brui eraan door naar huis te gaan waardoor Arie het de laatste uurtjes alleen moest opknappen. Ook het koppel Theo en Arnout had het niet getroffen. Kregen ze eindelijk een fluiter bleek het webmaster Oscar te zijn die met een verre worp precies de lijn van Arnout wist op te pakken. Intussentijd was Kimberley weer uit haar tentje gekropen en besloten Mandy en ik het tentje van Kimberley eens van binnen te inspecteren. Jawel, gewoon om te slapen wat al een hele opgave was in een tentje van 1,5 meter x 1,5 meter. We vroegen nog of Jan tussen ons in wilde liggen maar hij verkoos het om gewoon te blijven doorstappen de gehele nacht (of was dat om zijn vrouw en dochter te controleren die intussen op de stretcher van Maarten en Richard in slaap waren gevallen). Tegen de ochtend kregen Hans en webmaster Oscar ook door dat het om een wedstrijd ging en begonnen vis te vangen. Begin er volgend jaar wat eerder mee jongens.

Toen om 11.00 eindelijk de eindbrul van Mandy klonk hadden toch de meeste koppels weer een visje gevangen al was was het totaal minder als bij de voorgaande jaren. Terwijl iedereen zijn spullen pakte om naar de prijsuitreiking te gaan in café de Promenade aan het Wormerplein deden Mandy, Nico en ik de eindronde om te zien of er niets achtergebleven was.Al met al was het weer een geslaagde wedstrijd. Voor de verandering kwam er dit jaar weinig water uit de lucht en vingen 20 koppels, dus veertig man, met tachtig hengels (ja, iedereen viste met twee hengels al lag er soms een derde hengel op de rod-pod voor reserve) in 16 uur 40 karpers.De zwaarste vis, een individuele prijs in de vorm van een prachtig karperbeeld, werd gevangen door Mike op de hengel van zijn vader met een karper van 6,6 kilo.

1ste plaats: Cor Bon en Ed Sijahajatula met 6 karpers en een totaallengte van 285 cm.

2de plaats: Richard Lunenborg en Ricus Stout met 5 vissen en een totaallengte van 240,5 cm.

3de plaats: Randy ? en Ron Rimmerink met 4 vissen en een totaallengte van 199,5 cm

4de plaats: Maarten Brouwer en Richard Redder met 4 vissen en een totaallengte van 187 cm

Tot slot wil ik nog Brain Schijf en Kimberley de Bruin bedanken voor het meten en wegen de hele nacht, Mike Gerritsen en Ruud Beunder van “The Carpcollector” voor de pallets voor alle deelnemers, Mitch van Waterlandbaits voor de mixen en toevoegingen op de prijzentafel, café de Promenade voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de toevoegingen op de prijzentafel, De Hoornse Hengelaarbond voor het afhuren van de Simaja karperput en de begeleiding van de deelnemers naar de plekken en ten slotte alle deelnemers voor de gezelligheid. 

Tot volgend jaar.

Edwin Wouters en Jan de Bruin, Hengelsport Centrum Purmerend. 

 

5 Top