Kroatië Speelt Gelijk Tegen Albanië in Verlenging en Vreest Voor EK-Voortgang

Kroatië Speelt Gelijk Tegen Albanië in Verlenging en Vreest Voor EK-Voortgang

Kroatië Speelt Gelijk Tegen Albanië in Verlenging en Vreest Voor EK-Voortgang

Kroatië, een ploeg met een indrukwekkend trackrecord op internationale toernooien, stond voor een uitdaging in hun tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap in Duitsland. Albanië bood taai verzet en ondanks een sterke start van de Kroaten konden zij een pijnlijke gelijkspel in verlenging niet voorkomen. De derde plaatsers van het WK 2022 hebben nu reden tot zorgen over hun progressie in dit prestigieuze toernooi.

Vroege Voorsprong voor Albanië

De wedstrijd begon met een offensief vonkje van de Albanese ploeg. In de 11e minuut kwam Albanië op voorsprong dankzij een kopbal van Qazim Laçi, die na een nauwkeurige voorzet van Jasir Asani binnenknikte. Dit onverwachte doelpunt zette Kroatië direct onder druk. Marcelo Brozovic en Bruno Petkovic hadden vroeg in de wedstrijd enkele kansen, maar faalden in hun pogingen de gelijkmaker te scoren.

Kritieke Momenten in de Eerste Helft

Vlak voor rust stond Kroatië op het punt verdere schade te lijden, toen Kristjan Asllani bijna een tweede doelpunt voor Albanië maakte. Maar, dankzij een indrukwekkende redding van Dominik Livakovic, konden de Kroaten verdere achterstand voorkomen. De spanning liep op bij de Kroatische supporters die toekeken hoe hun team zich verdedigde tegen de aanvalsdrift van de Albanezen.

De Druk van de Verlenging

De Druk van de Verlenging

De wedstrijd ging de verlenging in, en opnieuw dreigde Albanië de overhand te nemen. In de eerste helft van de verlenging kwam Rey Manaj dicht bij een doelpunt, maar werd gestopt door opnieuw een cruciale save van Livakovic. Kroatië leek moeite te hebben om hun ritme te vinden, wat zorgwekkend was gezien hun eerdere prestaties in het toernooi.

Eindelijk Gelijk voor Kroatië

Pas na de pauze in de verlenging begon Kroatië hun spel te hervinden. Wisselspeler Luka Sucic zette Albanese doelman Thomas Strakosha aan het werk met een scherp schot. Uiteindelijk, brak de Albanese verdediging, en wist Ante Budimir de gelijkmaker te scoren na een assist van Andrej Kramaric. Het leek erop dat Kroatië eindelijk de overhand kreeg.

Albanië's Volharding Beloond

Ondanks de inspanningen van Kroatië, weigerde Albanië op te geven. Enkele momenten nadat Budimir Sucic had geholpen met een schot dat via Berat Djimsiti en Klaus Gjasula in het doel belandde, kreeg Albanië alsnog loon naar werken. In de slotfase van de verlenging, bij een moment van onoplettendheid in de Kroatische verdediging, wist Klaus Gjasula de gelijkmaker te scoren en zette de stand op 2-2.

Toekomstige Zorgen Op het Toernooi

Met dit gelijke spel tegen Albanië en met een eerdere verlies tegen Spanje (0-3), hebben de Kroaten nu reden om zich zorgen te maken over hun voortgang op het toernooi. Terwijl Kroatië nu naar hun volgende wedstrijden kijkt, is er een duidelijke behoefte aan een betere prestatie om hun hoop op het kampioenschap levend te houden.

Modric en Nieuwe Gezichten in de Line-up

Modric en Nieuwe Gezichten in de Line-up

De wedstrijd kende ook een belangrijke mijlpaal voor Luka Modric, die zijn 177e interland speelde en daarmee in de rij staat van Europese spelers met de meeste interlands. Tot nu toe hebben alleen Cristiano Ronaldo (208) en Sergio Ramos (180) meer interlands dan Modric gespeeld. Verder stonden er enkele nieuwe namen in de Kroatische basisopstelling, waaronder Josip Juranovic en Ivan Perisic, die beide opmerkelijke bijdragen hebben geleverd.

Voor Kroatië wordt het nu een zaak van hergroeperen en zich voorbereiden op de beslissende wedstrijden. De fans hopen ongetwijfeld op een terugkeer naar de vorm die hen zo ver heeft gebracht in eerdere toernooien, terwijl het team werkt aan het versterken van hun zwakke punten die in de wedstrijd tegen Albanië werden blootgelegd.

Conclusie

De toekomst van Kroatië op het Europees Kampioenschap hangt nu in de balans. Met enige zelfreflectie en aanpassing zouden ze hun prestaties kunnen verbeteren en opnieuw een contender voor de titel kunnen worden. De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn en veel zeggen over de realiteit van hun ambities op dit toernooi. Zowel spelers als supporters hopen vurig op een ommekeer in de komende ontmoetingen.

Schrijf een reactie ( Alle velden zijn verplicht )