3Terug

H.C.P. / Maver / Sensas witvis team.

Teamleden: Klik op de persoon waar u meer over wilt weten.
Boven vlnr: Edgar Kuus, Kees Okx, Maarten Weel en Ben van Eck
Onder vlnr:
Ron Barteling, Ronald Nannings, en Jan de Bruin (teamcaptain)
 

Edgar Kuus Kees Okx Maarten Weel Ben van Eck Ron Barteling Ronald Nannings Jan de Bruin

Enkele (kleine) wapenfeiten in 2001/2:
Federatie korpskampioen 2001 en 2002, federatiekampioen individueel 2001. En nog andere diverse gewonnen wedstrijden in 2001 op nationaal niveau.

Team gedachte
:
Teamgeest en Gezelligheid komen eerst, de prestaties zullen dan vanzelf gaan volgen.


Profiel teamleden:
 
Edgar Kuus:

5Top

Was in 1990 WK deelnemer bij de Jeugd in Nottingham, Engeland. Was 2e bij het NK korpsen van 1999. Heeft een uitstekende vaste stok en feeder techniek, schuwt ook de match niet. Heeft zich gespecialiseerd in het verre feeder werk. Heeft vele overwinningen bij open wedstrijden achter zijn naam staan, ook heeft in koppelverband vele prijzen in de wacht gesleept. Is diverse malen KOC finalist geweest in Ierland. Maakte indruk tijdens de KOC finale ‘99 te Ierland door 26 kilo te vangen in zeer moeilijke visomstandigheden.
 
Kees Okx:

5Top

Is een brasemmepper van het eerste uur en is nestor van het team. Is een vaste stok specialist bij uitstek, zo was hij eens vakwinnaar en 4e op het NK in 2000. In  ’99 was hij 6e tijdens de Nipro 2 daagse en winnaar van de Handy fish trofee in ’96. Heeft daarbij vele andere open wedstrijden gewonnen. Viste diverse malen een NK finale individueel en in teamverband. Heeft vele jaren ervaring in de wedstrijdvisserij.
 
Maarten Weel:

5Top

Is de benjamin van het team, vist het beste met de feeder in kleine en middelgrote kanalen. Staat bekend als de man met de grote babbel. Heeft met name in koppelverband vele open wedstrijden gewonnen. Vist goed met de vaste stok op brasem en voorn, vist redelijk met de match. Maakte een onvergetelijke indruk tijdens de gewonnen bedrijvenwedstrijd in 2000. Vist vaak met de Engelse internationals (w.o. Bob Nudd en Alan Scothorn) in Nederland en Engeland.
 
Ben van Eck:

5Top

Is een feeders specialist pur sang. Heeft zich evenals Edgar geprofileerd in het verre feederwerk. Grote wateren hebben zijn voorkeur zoals het IJsselmeer, Gooi en Eemmeer, Amsterdam Rijnkanaal. Kan ook goed uit de voeten met de vaste stok, zeker op de brasem en dikke voorns. Is diverse malen KOC finalist geweest in Ierland. Heeft vele open wedstrijden gewonnen, was een keer 3e tijdens de Eem 3 daagse. Is een geduchte koppelmaat van Edgar Kuus.
 
Ron Barteling:

5Top

Staat bekend als ‘Conan de Barbarian’ van het team. Geeft de tegenstander geen schijn van kans. Is een feederman bij uitstek, kan goed uit de voeten met de vaste stok als het om dikke brasems gaat. Wil nog wel eens de tactiek hanteren van de ‘ik niks, jij ook niks’. Heeft dé kwaliteit om zich volledig naar een wedstrijd  toe te leven. Maakte een onvergetelijke indruk tijdens het NK korpsen 2002 door Patrick Mulder en Bert van Gerven naar huis te vissen.
 
Ronald Nannings:

5Top

Is de allrounder in het team kan behoorlijk uit de voeten met de feeder, heeft zich in de laatste jaren volledig toegelegd op de match en vaste stok. Is sinds 2000 Nederlands International, heeft Nederland vertegenwoordigd tijdens het EK 2002. Heeft een prima indruk achtergelaten door als één van de beste van het EK team te zijn tijdens de EK finale. Was diverse malen ook finalist tijdens de KOC. Heeft vele prijzen achter zijn naam staan bij open en meerdaagse wedstrijden. Als het een moeilijke tactische visserij moet worden dan is hij op zijn best. Hij vist het liefst in het Noord-hollands kanaal bij Purmerend. Is benaderd door de Franse ploeg i.v.m. assistent coach van de Franse ploeg tijdens het EK 2003 te Nederland.
 
Jan de Bruin (teamcaptain):

5Top

Is evenals Ben van Eck en Edgar een feeder specialist bij uitstek. Zeker het feederen in kleine en middelgrote kanalen heeft zijn voorkeur. Kan ook goed uit de voeten met de vaste stok, zeker op de brasem. Heeft een rustige, gecontroleerde manier van vissen hetgeen de resultaten zeker ten goede komt. Heeft met name in de Amstel diverse open wedstrijden gewonnen. Was finalist in de Maver cup 2001 in de randmeren van het IJsselmeer.