Hengelsport Centrum Purmerend

Laatste update
04-01-2006

 
4Home
4 Aanbiedingen
4 Assortiment
4Winkel
4 Route
4Fotocollage
4Verhalen
4Wedstrijden
4Evenementen
4Links
 
 
 
 
 
ontvang
extra korting
als u zich hier
abonneert
 

       

Hengelsport Centrum Purmerend voor topprestaties

Wedstrijden

De Vriesplein 6
1442 CG Purmerend
tel/fax: (0299) 432 555
e-mail:

Wie zijn de sportvissers van de HCP-wedstrijdteams? Wanneer komen ze in actie en wat zijn hun resultaten? Lees hier meer over de teams, de agenda, de standen en de wedstrijdverslagen.
Witvisteam 6 Roofvisteam 6 Karper team
Wat is de tweede meest populaire sport in Europa?

Edgar Kuus Kees Okx Maarten Weel Ben van Eck Ron Barteling Ronald Nannings Jan de Bruin

 

Wat is de tweede meest populaire sport in Europa?

De tweede meest populaire sport in Europa: Voetbal

Voetbal is een van de meest populaire sporten in Europa. Het wordt gespeeld door miljoenen mensen overal in Europa, van de kusten van Spanje tot aan de steden van Oostenrijk. Het is ook de meest populaire sport in vele landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Voetbal wordt gespeeld door mensen van alle leeftijden, van kinderen tot ouderen. Het is ook een van de meest populaire televisiesporten in Europa, en wordt door veel mensen overal op de wereld gevolgd. Voetbal is een van de meest populaire sporten in Europa.

Voetbal: Waarom is het zo populair in Europa?

Voetbal is de tweede meest populaire sport in Europa. Het is ook de meest populaire sport ter wereld. Maar wat is het dat Europa zo verleidt om voetbal te spelen? De populariteit van voetbal in Europa begon in de 19e eeuw. In die tijd begonnen steden en dorpen competities te organiseren. Deze competities werden steeds populairder en in de loop van de jaren ontwikkelden zich grote nationale en internationale competities. Voetbal is een sport die eenvoudig te leren is. Het is een sport waarbij je met weinig middelen kunt spelen. Je kunt voetballen op een straat, op een veld of in een stadion. Door deze eenvoud is voetbal toegankelijk voor iedereen. Voetbal is ook een teamspel. Het vereist samenwerking en communicatie om te winnen. Deze eigenschappen zijn belangrijk voor Europese naties. Het is daarom geen verrassing dat voetbal een van de meest populaire sporten in Europa is. Voetbal is ook een emotionele sport. Fans voelen zich verbonden met hun favoriete teams en spelers. Er zijn veel voetbalwedstrijden waar supporters naar toe gaan om hun team aan te moedigen. Kortom, voetbal is een sport die mensen verbindt. Het is een eenvoudige sport die door iedereen kan worden gespeeld. Het vereist samenwerking, communicatie en emotionele betrokkenheid. Geen wonder dat voetbal zo populair is in Europa!

De geschiedenis van voetbal in Europa

Voetbal is waarschijnlijk de meest populaire sport in Europa. Het is gespeeld sinds het begin van de 19e eeuw en heeft gedurende deze tijd aan populariteit gewonnen. Voetbal is erg populair in veel landen in Europa en heeft een grote cultuur van supporterende fans.

Voetbal begon in Engeland in 1863, toen de Engelse Football Association werd opgericht. Andere landen begonnen ook hun eigen voetbalassociaties te vormen, waardoor de sport al snel door heel Europa verspreidde. In 1888 werd de UEFA, de Europese voetbalbond, opgericht, wat het begin was van het moderne voetbal in Europa.

De twee meest populaire voetbalcompetities in Europa zijn de Premier League in Engeland en de Champions League. De laatste is de meest prestigieuze Europese voetbalcompetitie, waarin de beste teams uit elke landelijke competitie het tegen elkaar opnemen.

Voetbal is een van de meest populaire sporten in Europa. Het heeft zich ontwikkeld van een kleine Engelse sport naar een wereldwijde fenomeen, met miljoenen fans die naar Europese wedstrijden komen om hun favoriete teams te steunen.

De toekomst van voetbal in Europa: Wat kunnen we verwachten?

Voetbal is de meest populaire sport in Europa. Maar wat is de tweede meest populaire sport? De antwoorden variëren van land tot land, maar atletiek is meestal een van de meest populaire sporten na voetbal. De toekomst van voetbal in Europa ziet er zonnig uit. Er zijn veel clubs en liga's die zich inspannen om de spelerservaring te verbeteren. Er zijn nieuwe stadions, verbeterde apparatuur en nieuwe technologieën die worden gebruikt om het spel te verbeteren. Er worden ook meer middelen ingezet om het spel te promoten. Er zijn veel campagnes en evenementen die de liefde voor voetbal bevorderen. Clubs en liga's investeren ook in de opleiding van jonge spelers om de kwaliteit van het spel te verbeteren. De toekomst van voetbal in Europa is ook veelbelovend. Er zijn veel nieuwe teams en liga's die zich inspannen om het spel te verbeteren. Er zijn nieuwe technologieën die worden gebruikt om spelers te helpen beter te presteren. Er zijn ook veel nieuwe teams die zich inspannen om het spel te promoten. Hoewel voetbal de meest populaire sport in Europa is, zijn er nog steeds veel andere populaire sporten. Atletiek, ijshockey, basketbal en rugby zijn allemaal populaire sporten in Europa. Er zijn ook veel andere sporten die aan populariteit winnen. Het is duidelijk dat voetbal een van de meest populaire sporten in Europa is. Maar wat is de tweede meest populaire sport? Er zijn veel verschillende sporten die populair zijn in Europa. Elke sport heeft zijn eigen liefhebbers en de toekomst van de sport in Europa is veelbelovend.

- Verslag HCP witviswedstrijd 4 mei
Afgelopen Zondag 4 Mei 2003 was het weer zover. Om 06.30 uur was het weer dringen in café restaurant“de drie zwanen” te Purmerend. 103 Deelnemers stonden zich te verdringen voor een lootje om daarna bij hun stek alles op te zetten. Het was een vrije wedstrijd wat inhoud dat er met alle hengels gevist mag worden (zolang het er maar 1 tegelijk is). Er werd gevist in drie vakken, opgezet vanaf Spijkerboor tot aan de molen. - Lees verder

5 Witvis team Roofvisteam 6 Karper team
Het ABU-HCP snoekbaarsteam
Teamleden: Edwin Wouters en Johan Schoot.

Het snoekbaars (roofvis) team is in 2001 ontstaan nadat Edwin en Johan met de platbodem van Edwin een wedstrijdje hadden mee gevist met het N.K.S. (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarzen) op het Amsterdamse IJ.
Dit beviel zo goed dat Johan opperde om in 2002 vaker mee te doen. Het was Johan die besloot om een goede boot aan te schaffen en daarmee het begin zette om eigenlijk maar alle N.K.S. wedstrijden mee te vissen.
Zonder verdere vaar en vis ervaring schreven we ons in voor de wedstrijden, en dat een balletje raar kan rollen bleek al snel.

De eerste wedstrijd vingen we niet alleen de grootste vis maar behaalden we gelijk een finale ticket. Toch bleek het snoekbaarsvissen moeilijker als we dachten. De daarop volgende wedstrijden visten we ons niet in de prijzen maar toch weer iedere keer een goede middenmoot. Bij de wedstrijd Nederland - België hadden we alle geluk aan onze zijde en wisten we deze wedstrijd als winnaar af te sluiten met zowel de meeste vis als ook de grootste vis. Bij de uiteindelijke finale wisten we de 14e plaats te behalen.

Daar we al veel met de producten van ABU - Berkley en Mitchell vissen is ons gevraagd om komend jaar meerdere producten van de firma´s te testen en wordt het HCP-team powered bij ABU. De teamnaam wordt dan ook voor 2003:
ABU / HCP snoekbaars team.
- N.K.S. Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen
Het is September 2001 als vismaat Johan met het idee komt om eens mee te doen met een snoekbaarswedstrijd. Er is namelijk die maand een wedstrijd op het Amsterdamse IJ en aangezien het rustig weer verwacht word kan er met mijn platbodem prima gevist worden. Onze uitslag is slecht maar de sfeer is zo gezellig dat we afspreken om 2002 eens vaker een wedstrijd mee te vissen. Het snoekbaarzen heeft Johan zo gegrepen dat hij op zoek gaat naar een boot. Mijn platbodem is namelijk wel een prima visboot maar voor het rustige varen en verticaalvissen is hij toch minder geschikt. Hij verleid teveel met een beetje wind, waardoor secuur vissen moeilijker is. Het zal Maart 2002 zijn geweest dat Johan in de winkel komt met de mededeling dat hij een “echte” snoekbaarsboot heeft gekocht. We praten over een “deep V” van 5 meter lang en 2 meter breed die ook het grote water en de harde wind aan kan. Dit had ik nooit durven dromen. Nu kunnen we het complete N.K.S. mee vissen. - Lees verder
5 Witvis team 5 Roofvisteam Karperteam
Het HCP-karperwedstrijdteam
Laatste weekend van september (24-25 september 2005)

- Karper koppelwedstrijd Simaja Put

- Wereldkampioenschap karpervissen Lac Amance 2003
Afgelopen 24 tot en met 27 April waren er de wereldkampioenschappen karpervissen op Lac Amance in Frankrijk. Bij dit wereldkampioenschap gaat het erom wie in die vier dagen en drie nachten als koppel de meeste vissen weet te landen met totaal het hoogste gewicht. Verder zijn er net als met witvissen vakken zodat er ook prijzen zijn voor de vakwinnaars en je kan de teamprijs winnen als je met drie koppels als team meevist. - Lees verder

- Verslag Koppelwedstrijd HCP 2003
Zaterdag 27 September was het weer een drukte van jewelste bij Hengelsport Centrum Purmerend voor de loting van alweer de 4e karperkoppelwedstrijd in de Simaja karperput te Scharwoude. Twintig koppels stonden weer te dringen om als eerste hun lootjes te trekken zodat ze alvast konden gaan op bouwen voor de gezelligste, natste, winderigste en koudste karperkoppelwedstrijd van het jaar. - Lees verder

5 Top

 

Hengelsport Centrum Purmerend is dealer van vele bekende merken

 

 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
en nog meer...