Verhalen

- Uitgeput
‘Een spiegelkarper.’ Hij geeft de foto weer terug en ik kijk er nog eens naar. In het midden van de foto staat hij tot zijn middel in het water met een joekel van een vis in zijn armen. Trots als een pauw. Als een vis in het water. Ik staar nog een tijdje naar de foto, maar weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Ik vind het gewoon een ontstellend lelijk beest. Onbegrijpelijk dat iemand dagen op zo’n glibbergedrocht kan jagen en er daarna nog eens weken over kan praten, lezen en schrijven.
- Lees verder.

 

- Verslag Koppelwedstrijd H.C.P. 2003.
Zaterdag 27 September was het weer een drukte van jewelste bij Hengelsport Centrum Purmerend voor de loting van alweer de 4de karperkoppelwedstrijd in de Simaja karperput te Scharwoude.Twintig koppels stonden weer te dringen om als eerste hun lootjes te trekken zodat ze alvast konden gaan op bouwen voor de gezelligste, natste, winderigste en koudste karperkoppelwedstrijd van het jaar.
- Lees verder.

 

- Verslag H.C.P. witviswedstrijd 4 mei.
Afgelopen Zondag 4 Mei 2003 was het weer zover. Om 06.30 uur was het weer dringen in café restaurant“de drie zwanen” te Purmerend. 103 Deelnemers stonden zich te verdringen voor een lootje om daarna bij hun stek alles op te zetten. Het was een vrije wedstrijd wat inhoud dat er met alle hengels gevist mag worden (zolang het er maar 1 tegelijk is). Er werd gevist in drie vakken, opgezet vanaf Spijkerboor tot aan de molen.  - Lees verder.

 

- Wereldkampioenschap karpervissen Lac Amance 2003.
Afgelopen 24 tot en met 27 April waren er de wereldkampioenschappen karpervissen op Lac Amance in Frankrijk. Bij dit wereldkampioenschap gaat het erom wie in die vier dagen en drie nachten als koppel de meeste vissen weet te landen met totaal het hoogste gewicht. Verder zijn er net als met witvissen vakken zodat er ook prijzen zijn voor de vakwinnaars en je kan de teamprijs winnen als je met drie koppels als team meevist. - Lees verder.

 

- 2e wedstrijd wedstrijdteam van het jaar.
Het team van HCP-Maver-Sensas team moest dit keer in de Hoge Vaart vissen, nabij Trekkersveld. In het verleden was dit parcours decor van het WK wedstrijdvissen jeugd.De vangsten waren karig, het kwam aan op een secure en moeilijke visserij, materiaal, 0.5 gram dobber, haak 24 en lijntje 6/100. Sommige mensen van ons team beheersten dit goed, anderen vielen genadeloos door de mand. Team capitain Jan de Bruin valt niet veel te verwijten, het was hem de eerste keer vissen met vers de vase. Er moet ook aangetekend worden dat de beslissende dikke vissen verspeeld werden. Maarten Weel bleef met brasem en al aan een voorbij varend bootje hangen. Kees Okx vergiste zich in een uit de kluit gewassen “anabolen” alver van 1,5 kilo. Wederom moet geconstateerd worden dat Ron Barteling een sterke wedstrijd viste. Ronald wist zijn normale nationale selectie niveau te handhaven.  Er is wat dat aangaat nog een hoop huiswerk te verrichten voor het team. Zeker als we een goed figuur willen slaan op het komend NK korpsen in september te Purmerend. - Lees verder.

 

- Verslag wedstrijdteam van het jaar (1e wedstrijd).
Op d.d. 19 april mocht het Hengelsport Centrum Purmerend/Maver/Sensas team aantreden. De wedstrijd werd vervist in het Aarkanaal, een moeilijk en secuur wedstrijdwater. De na-selectie vissers onder ons zijn beter bekend met het water. Omdat in het verleden door de NVVS i.v.m. nationale selectie hier veel gevist werd. In het voor en najaar kun je in dit water uitstekende voorn vangsten realiseren. Tijdens de training, en door te kijken bij andere teams, kwamen wij erachter dat de voorn niet op dreef was. De voersamenstelling moest dus aangepast worden. Tijdens deze training werd door Ron Barteling goed gevangen, maar Ronald Nannings moest wederom in het stof bijten. Tijdens de training gebruikte wij voer van Sensas op basis van Canal en Etang. Met name Etang bracht de brasem aan het azen, zodat wij als team besloten om daarmee verder te gaan. - Lees verder.

 

- N.K.S. Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen. 
Het is September 2001 als vismaat Johan met het idee komt om eens mee te doen met een snoekbaarswedstrijd. Er is namelijk die maand een wedstrijd op het Amsterdamse IJ en aangezien het rustig weer verwacht word kan er met mijn platbodem prima gevist worden.Onze uitslag is slecht maar de sfeer is zo gezellig dat we afspreken om 2002 eens vaker een wedstrijd mee te vissen. Het snoekbaarzen heeft Johan zo gegrepen dat hij op zoek gaat naar een boot. Mijn platbodem is namelijk wel een prima visboot maar voor het rustige varen en verticaalvissen is hij toch minder geschikt. Hij verleid teveel met een beetje wind.waardoor secuur vissen moeilijker is. Het zal Maart 2002 zijn geweest dat Johan in de winkel komt met de mededeling dat hij een “echte” snoekbaarsboot heeft gekocht. We praten over een “deep V” van 5 meter lang en 2 meter breed die ook het grote water en de harde wind aan kan. Dit had ik nooit durven dromen. Nu kunnen we het complete N.K.S. mee vissen. - Lees verder.

 

- Een dag vol verrassingen.
Zondag 17 november 2002 is een dag om nooit meer te vergeten. Dankzij het stappen van de avond ervoor kon ik vandaag wat moeizaam uit mijn bed komen. Omdat ik om 10.30 uur met Edwin bij Hengelsport Centrum Purmerend (HCP) heb afgesproken moet ik mij nog flink haasten om op tijd te komen. We gaan vandaag namelijk foto´s maken voor de nieuwe website. Na het schieten van de foto´s kwam het vissen op snoekbaars weer ter sprake. - Lees verder.

5Top